ENTREVISTA A SILVIO ALINO


Per què Madonna? 

Amb 10 anys em van regalar el primer ‘walkman’, eren els 90, un any després de la caiguda de Ceaucescu a Romania. El meu pare treballava a Alemanya i quan els seus amics venien a visitar-nos ens portaven revistes, ‘cassettes’, etc. El primer ‘cassette’ que vaig tenir – crec que el vaig robar del cotxe d’un d’ells- va ser ‘The Immaculate Collection’ de Madonna’,  l’únic que vaig escoltar durant anys. A Romania les novetats arribaven molt tard.

Silviu Alin o Silvio Alino?

Silviu Alin és un nom molt comú a Romania. Necessitava un nom artístic. Aquí a Barcelona em deien Silvio, així que vaig buscar Silvio Alin a Google, però ja hi havien molts resultats. Silvio Alino, amb ‘o’ al final se’m va ocórrer un dia que em va caure una gota de cafè al costat del meu nom. Ja tenia la ‘o’ d’Alino!

Què et va portar a Barcelona?

Els meus pares em van obligar a estudiar turisme. Volien que estudiés alguna cosa que m’ajudés i en aquell moment semblava que el turisme era el futur. Vaig començar la carrera i passades tres setmanes els hi vaig dir: “No és el que vull”. Volia fer una cosa que m’importés. Vaig escapar-me. Vaig volar a Sitges. Vaig refugiar-m’hi durant tres mesos. Un dia vaig passar-me d’estació i vaig anar a parar a Plaça Espanya. Quan vaig veure el Museu Nacional d’Art de Catalunya vaig pensar, aquest és el meu lloc! En menys d’un mes ja vivia a Barcelona.

I a la ciutat trobes la teva vocació

Sí, va ser sobretot la facilitat de poder veure art. A Romania hi havia museus, però eren inaccessibles i no hi havia gaire cosa. Aquí vaig descobrir Dalí, Gaudí i Picasso. Vaig començar a viatjar molt per assimilar tantes coses com pogués. Vaig aprendre dels museus. Vaig començar a visitar totes les grans exposicions de Pop Art.

 

 

OFICINAS CENTRALES

C/ Enrique Granados 106

08008 Barcelona

Tel. +34 93 368 87 78

 

CENTRO COMERCIAL L´ILLA DIAGONAL

Avda. Diagonal 557, local 1.78B

08029 Barcelona

Tel. +34 93 494 26 90